LT:n takajousitus

Luxury touring
jorma laaksonen
Viestit: 1
Liittynyt: 03 Loka 2009 10:01

LT:n takajousitus

Viesti Kirjoittaja jorma laaksonen »

Tuo pakana antaa periksi ja keskiseisontatuki tössähtelee asfalttiin kun reippaammin kurvailen. Jousi on kiristetty piukimmilleen. Mikähän tässä avuksi ? Ajattelin onko pelkkä jousi vaihdettavissa ?
C-A-D
Viestit: 217
Liittynyt: 08 Maalis 2006 22:13
Moottoripyörän malli: K1200LT
Paikkakunta: Espoo

Re: LT:n takajousitus

Viesti Kirjoittaja C-A-D »

Jokos takajousen säätimeen on lisätty öljyä? Tyyppiominaisuuksiin kuuluu hukata säätimestä öljyä, jonka indikaattorina on se, että säädin pyörii monta kierrosta tyhjää ennenkuin alkaa kiristää jousta. Oireet säätimen hiipumisesta ovat kuvaamasi. Säädin, jossa on öljyä oikea määrä alkaa kiristää jousta melkein heti pohjasta alkaen. Tsekkaappa ensin tuo. Öljyn lisäämiseen on helpot konstit, jotka voidaan käydä läpi jos/kun tuo on todennäköinen syy....

Edit. Tuossa "Vilssin LT virittelyä" ketjussa onkin jo valmis linkki öljyn lisäykseen. Kesän LT-tapahtumassakin noita perinteisesti olemme täytelleet....
pozo izquierdo
Viestit: 341
Liittynyt: 27 Helmi 2006 22:22
Moottoripyörän malli: K 1200 LT
Paikkakunta: Hyvinkää

Re: LT:n takajousitus

Viesti Kirjoittaja pozo izquierdo »

Sitten jos tuo säätimen hydrauliöljyn lisäys ei enää auta ja vanha jousi on jo väsynyt ja pyörää aiot pitää, suosittelen Öhlins-iskareden asennusta keulaan ja perään. LoTja muuttuu ihan toiseksi pyöräksi ja nuohan ovat sitä paitsi myös säädettäviä eli se keskituen raapiminen ynnä muu loivissa kaarteissa nuljuaminen loppuu kyllä siihen paikkaan.
Melko hintavathan nuo Öhlinssit ovat (n. 1500 - 1700 eur / pari) ostopaikasta riippuen, mutta eivät kuitenkaan sen kalliimmat kuin BMW.n orkkisShowat.

t. pozo
LT:n parantelukuvia: https://mygoodoldlt.blogspot.com/
Amerikan reissublogi 2006: http://finnishcurvecowboys.blogspot.com/
Amerikan reissublogi 2010: http://finnstoccr3.blogspot.com/
Amerikan reissublogi 2011: http://finnstoccr2011.blogspot.com/
Vastaa Viestiin