Ian Falloonin höpinää...

Avatar
Ismo Vaara
Viestit: 2063
Liittynyt: 20 Helmi 2006 11:16
Paikkakunta: Mäntsälä
Viesti:

Ian Falloonin höpinää...

Viesti Kirjoittaja Ismo Vaara »

Messuilta ostin kirjan: BMW R90 S, tekijänä I.F.
R66:sta hän kirjoittaa näin: "The R66 engine included a single, gear-driven, central camshaft, the cylinders and heads tilted forward five degrees to provide more foot room.
Mitä hän oikeasti tällä tarkoittaa?
Kyllä pyttyjä voi nostaa ylöspäin niinkuin sotazundappissa(170 asteen boxeri), mutta eteenpäin, mahdotonta!?
Oletan kuitenkin vielä kielitaitoni olevan jne...
Markus
Viestit: 6
Liittynyt: 24 Elo 2006 11:50

Viesti Kirjoittaja Markus »

Tässä tulee puhdas arvaus. En ole ikinä nähnyt luonnossa R66:tta, mutta googlettamallahan kuvia moottorista löytyi. Mahtaneeko tuo "heads tilted forward five degrees to provide more foot room" tarkoittaa sitä, että sylinterit olisivat ikäänkuin kiertyneet "akselinsa" ympäri viisi astetta eteenpäin eli vastapäivään? Sivusta katsellen kun näyttää siltä, että pytyn takareuna olisi selvästi (?) etureunaa ylempänä, tarjoten näin hieman enemmän varvastilaa isojalkaiselle motoristille. Saattaa olla kyllä näköharhakin. Joka tapauksessa tuosta Falloonin sanamuodosta tulee ekana mieleen, että pytyt sojottaisivat sen viisi astetta etuviistoon horisontaalitasossa, mikä ei liene uskottavaa.
Avatar
Ismo Vaara
Viestit: 2063
Liittynyt: 20 Helmi 2006 11:16
Paikkakunta: Mäntsälä
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Ismo Vaara »

Täytyi oikein mennä talliin katsomaan. Jos jotenkin jotakin on käännetty, täytyy sen olla juuri niinkuin Markus sen sanoi. Tai sitten koko juttu on huuhaata.
Vastaa Viestiin