R100 -83 etuhaarukan alapään tiivistys

R-sarjan pyörät
Mikko Uitto
Viestit: 10
Liittynyt: 28 Touko 2016 13:52

R100 -83 etuhaarukan alapään tiivistys

Viesti Kirjoittaja Mikko Uitto »

Nyt on pieni ongelma. Purin keväällä otsikonmukaisen pyörän keulan maalausta varten. Irrotin siis liukuputket (liekö oikea termi noille?) iskunvaimenninelementeistä. Sinänsä helppo homma, putken alapäästä lukkorengas irti, jonka jälkeen iskarielementin voi vetää alakautta pois. Patukat oli siis jo irti pyörästä.

Nyt on putket maalattu ja kalikat voi taas kasata. Mutta mutta... Iskarin alapäässä on siis n. 25 mm pitkä holkki, jolle on koneistettu liukuputken alapäähän vastaava pesä. Tämä holkki siis lukitaan paikoilleen tuolla em. lukkorenkaalla. En muista oliko holkin ja putken välissä jonkinlainen o-rengas tms (siis pesän pohjan ja holkin päädyn välissä) tiivisteenä. Ilman minkäänlaista tiivistettä öljy ei tuolla putken sisällä pysy, valuu holkin ja pesän välistä ulos.

Pöydältä en sellaisia nyt ainakaan enää löytänyt, vaikka kaikki muut irrotetut osat olivat siinä siististi järjestyksessä. Myöskään Haynesin korjausoppaan räjäytyskuvasta en mitään tiivistettä löytänyt, kuten en myöskään maxbmwmotorcycles.com -sivuilta.

Tietäisikö/muistaisiko joku tuon rakenteen niin tarkasti, että osaisi neuvoa? Oman näkemykseni mukaan O-rengas tuolla välissä hoitaisi tiivistyksen, mutta kun ei ole minkäänlaista muistikuvaa purkuhommista... holkin yläpäässä, siis siinä joka tulee pesän pohjaa vasten, on pieni viiste ulkoreunassa. Olisiko ajateltu sen ohjaavan mahdollinen tiivisterengas pesän reunoille, mene ja tiedä.
pertsa
Viestit: 227
Liittynyt: 12 Maalis 2009 19:46
Moottoripyörän malli: BMW R1200R

Re: R100 -83 etuhaarukan alapään tiivistys

Viesti Kirjoittaja pertsa »

pertsa
R 1200 R
R 80 R
Mikko Uitto
Viestit: 10
Liittynyt: 28 Touko 2016 13:52

Re: R100 -83 etuhaarukan alapään tiivistys

Viesti Kirjoittaja Mikko Uitto »

No kun ei löydy, tai mä en ainakaan näe noissakaan kuvissa mitään tiivistettä sinne.

Yön yli nukuttuani tulin siihen tulokseen, että laitan sinne pesän pohjalle ohuen o-renkaan. Pakko ne liemet on siellä saada pysymään, ja tuollainen hoitaa minusta homman. Jotenkin mulla on sellanen mielikuva että siellä olisi ohuet renkaat ollutkin. Purettaessa laitan aina irrotetut osat järjestykseen pöydälle, jotta voin verrata uusia osia vanhoihin jos on tarvis. Nyt ei vaan löydy mistään pöydältä eikä lattialta tuollaisia tiivisteen tapaisiakaan.
Vastaa Viestiin