Palanga, Klaipeda ja Nida

kk
Viestit: 57
Liittynyt: 11 Maalis 2006 09:44

Palanga, Klaipeda ja Nida

Viesti Kirjoittaja kk »

Näin vuoden lopulla on hyvä tähytä tulevaisuuteen ja suunnittelenkin toukokuussa muutaman päivän matkaa Liettuaan, ylläoleviin kohteisiin.

Onko kokemuksia ja esim missä kannattaisi yöpyä( ehkä kaikki 2-3 yötä samassa paikassa). Palanga ehkä kiinnostavin , Nidassa ehkä puoli päivää riittää? Loman luonne rauhallista oleskelua vaimon kanssa,
Yöpymispaikka olisi hyvä olla "turvallinen" pyörälle.

tällaisia kyselee kk
Viimeksi muokannut kk, 06 Tammi 2007 14:31. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
kk
Viestit: 57
Liittynyt: 11 Maalis 2006 09:44

Viesti Kirjoittaja kk »

Eikö kukaan ole käynyt?
Avatar
Mikki
Viestit: 261
Liittynyt: 27 Helmi 2006 10:10
Moottoripyörän malli: R75/5 & R100GS
Paikkakunta: Tyrwää

Palankka, Nira ja Laipeta

Viesti Kirjoittaja Mikki »

Joo, meinasin vastatakin jo joskus aiemminkin, mutta aattelin että on kai kerhossa joitakin jotka asiasta jotakin tietävät. No joo. Palankkaa ei kauhiasti meille kehuttu, joten se on näkemätä. Mutta Nida on EHDOTTOMASTI käymisen arvoinen!!!! Siellä on telttta-alue, huoneita ja muitakin majoitus mahdollisuuksia ja Aiwan uskomattomat hiakkaryynit ja ranta maisemat. (Joku Uneskon suojelukohre) Hintatasokin on suamalaiselle sopiva. MEEE IHIMEESÄ! Löytyy melkein kaikki mitä etelä-euroopan rantalomakohteista, tosin halvempana ja lyhyemmällä ajomatkalla (se tietty on nekatiivistä näin mopo-pojjille). Laipeta taisi olla vaan kylä-pahanen (vai olisiko ollut oikein kaapunki) jota kiersimme ristiin rastiin löytääksemme jonkin paatin joka veisi yli veden (kannatta kattoo etukäteen). Jos hommaa viisumit etukäteen voi ajaa Venäjälle saakka koko 100km pitkän särkän halaki. Sieltä kannattaa jatkaa sitte matkaa Vilinan lähelle Trakai nimiseen kylään, siä on myäs leirintä alue. Hiano paikka!
R1150GS
Viestit: 8
Liittynyt: 17 Helmi 2006 11:18

Viesti Kirjoittaja R1150GS »

Muutama vuosi sitten ajelimme Jurmalasta rantoja pitkin pieniä hiekka-/sorateitä Nidaan.

Palangan ja sen ympäristön rannat ovat verrattavissa Kalajoki, Yyteri tyyppisiin lomakohteisiin, kaikennäköistä aktiviteettia tuntui olevan ja upeat rannat. Sattui vain olemaan juhannuksen aika ja majoituspaikat tiukassa, yövyimme täysin tyhjässä Klaipedassa.
Nida oli tosi positiivinen yllätys, kannattaa varata ainakin paripäivää. Hintataso on paikallisittain vain aika kallis, mutta kotimaan hintoihin nähden vielä suht. edullinen.

Hotellissamme ei ollut talli tai vastaavaa säilytystä, vaikka olisin uskaltanut jättää pyörän pihallekkin niin ystävällinen vastaanoton tyttö kehoitti ajamaan sen sisääntuloaulaan, siinä oli ihan kiva tarkistella öljyjä ja muita siisteimmässä tallissa missä koskaan aikaisemmin olen ollut.

Pieni vaikeus oli löytää Klaipedasta ylimenevän lossoin lähtöpaikka, on muuten pohjoisesta tultaessa ison sillan jälkeen heti oikealla käännyttäessä.
myway
Viestit: 6
Liittynyt: 02 Tammi 2007 17:39

Liettuan rannikko

Viesti Kirjoittaja myway »

kk kirjoitti:Eikö kukaan ole käynyt?
Paikat varsin tuttuja. Neringan niemimaa kuljettu autolla ja lentäen
pienkoneella, jolla myös vierailtu Palangassa 4 krt. Kaikissa em. paikoissa paljon nähtävää, ihmiset ystävällisiä, hintataso suomalaisittain
vielä hyvin edullinen vaikkakin nousussa. Heinäkuun alkupuoli Palangassa
tukkoinen varsinkin vkl. Aion käydä lentäen ja ehkäpä 1200LT:lläkin.
t. Taas pyöräilijä pitkästä aikaa. 8)
Timo K
Viestit: 30
Liittynyt: 25 Helmi 2006 16:27
Moottoripyörän malli: F800GS
Paikkakunta: Riihimäki

Viesti Kirjoittaja Timo K »

Viime kesänä tuli yöpyä Palangasta hiukan pohjoiseen Sventojissa, joka on pienempi lomakohde. Yöpymispaikka oli erittäin askeettinen (paikallisten järjestämä, ei pelkoa että turistina sinne eksyisi). Paikassa oli ihmeteltävän paljon elämää keskellä viikkoa, lähinnä liettualaisia lomailijoita. Sisääntuloväylillä oli kylttien kanssa porukkaa mainostamassa yöpymispaikkoja (ilmeisesti lomamökkejä). Voisin veikata, että hintataso on vielä matalampi kuin isommissa paikoissa.

Paikalliset väittivät, että Klaipeda on Liettuan varmin paikka päästä rosvojen toimesta eroon pyörästään. Lounaalla käydessä pyöriä vekslattiin eestaas, että näköyhteys varmasti säilyi.

Timo
Vastaa Viestiin