Navigaattori

Keskustelua aiheesta ja aiheen vierestä
Aras
Viestit: 14
Liittynyt: 06 Marras 2012 23:00
Moottoripyörän malli: K1300S
Paikkakunta: Raisio

Navigaattori

Viesti Kirjoittaja Aras »

Wanha navigaattorini (BMW Motorrad Navigator III+) hajosi ja pitäisi ostaa uusi. Montaa valmistajaa ei taida olla, lähinnä TomTom Rider ja Garmin. Vaihtoehtoja on mielestäni 2, tomppa ja Garmin 390, kumpaa suosittelet vaiko peräti jotain muuta? BMW:n oma on Garminin valmistama ja maksaa noin 800€; naviin kuluva raha on poissa muusta kivasta, joten tuo BMW:n versio tipahtaa pois.

Lisäkysymys: tompassa ja 390LM:ssä on reititys mutkaisinta reittiä; kuinka käyttökelpoinen mokoma ominaisuus on?

Osaatko kertoa, mistä navi kannattaa hankkia; missä se on edullisin (Suomi jossain, Ebay mutta missä maassa, jossain muualla)??
-ajattelin ennen, että oman pyörän kanssa touhuaminen on hauskinta mitä mies voi tehdä vaatteet päällä, kunnes tajusin että sitä voi tehdä myös ilman vaatteita-
Avatar
mek
Viestit: 107
Liittynyt: 20 Loka 2008 09:17

Re: Navigaattori

Viesti Kirjoittaja mek »

Garminissa on se etu, että siihen saa Suomen maastokartat ilmaiseksi: http://kartat.hylly.org/ ja jos on tarkoitus matkailla muualla kuin Euroopassa, niin Open Street Mapin reitittävät katukartat ovat valmiina ladattavaksi tuolla.
ilmari
Viestit: 266
Liittynyt: 25 Touko 2006 12:12

Re: Navigaattori

Viesti Kirjoittaja ilmari »

jummila kirjoitti:Garminissa tulee ilmaiset koko euroopan tiekartat mukana, joita voi päivittää ilmaiseksi niin kauan kuin laite toimii.
Moro. Tätä asiaa voisit valottaa hieman meille pahvipäille. Mulla on kätössä zumo 500 deluxe jossa on jonkinlaiset euroopan kartat. Siinähän ei ole esimerkiksi Romanian karttoja muuta kuin isoimpiin kaupunkeihin ja keväällä todettiin, että Serbiankin kartat uupuu kokonaan. Saako siis nämä "kaikenkattavat" kartat ladattua/ostettua tai ilmaiseksi jostain hankittua?

Muuten tuo laite kestää vaikka mitä, esim. viime talvena oli järven pohjassa kolme päivää ja vieläkin toimii.

Terveisin Ile
C-A-D
Viestit: 217
Liittynyt: 08 Maalis 2006 22:13
Moottoripyörän malli: K1200LT
Paikkakunta: Espoo

Re: Navigaattori

Viesti Kirjoittaja C-A-D »

Ilmaiset kartat eliniäksi tulee Tompassakin. Makuasioitahan noiden käyttö- / käytettävyysasiat on. Itellä menossa neljäs navi. Tompan eka Rider, pari eri Garminia ja nyt Tompan viimeinen. Noista kyllä pistän Tompan ykköseksi toiminnaltaan ja käytettävyydeltään minun käytössäni. Uudessa Tompassa vielä tuo RAM-mountin kiinnityssysteemi, joka ON toimiva.
Vastaa Viestiin